logo
当前位置:首页 > 高考真题 > 正文

2019年全国Ⅲ卷高考英语试题(解析版,有听力音频无听力原文)

2019-10-30 08:59:10

绝密★启用前
2019年普通高等学校招生全国统一考试(全国卷III)
英   语
注意事项:
  1.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。
  2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。
  3.考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分  听力(共两节,满分30分)
  做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
  A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.
答案是C。
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
例:How much is the shirt?
  A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.
答案是C。
1. Where does the conversation probably take place?
   A.  a library. B.  a bookstore. C.  a classroom.
2. How does the wo feel now?
   A. Relaxed. B. Excited. C. Tired.
3. How much will the  pay?
   A. $520. B. $80. C. $100.
4. What does the  tell e to do? 
   A. Postpone his appott. B. Meet Mr. Douglas.  C. Return at 3 o'clock.
5. Why would David quit his job? 
   A. To go back to school. B. To start his own firm. C. To work for his frd.
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。
听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does the  t the wo to do?
   A. Check the cupboard. B.  the balcony. C. Buy  umbrella.
7. What is the probable relationship bet the speakers?
   A. Husd d wife.
   B. ployer d ployee.
   C. Shop assistt d customer.
听第7段材料,回答第8至10题。
8. Where did the wo go at the d?
   A. The city tre. B. The forest park. C. The 's home.
9. How did the  spd his d?
 A. Pg for a move.
 B. Gog out with ny.
 C. Loog for a new house.
10. What will the wo do for the ?
A. Take ry to hospital. B. Stay with his kid.  C. Look after his pet. 
听第8段材料,回答第11至13题。
11. What is Mr. Stone dog now?
     A. Eatg lunch.    B. Havg a meetg.     C. Writg a diary.
12. Why does the  t to see Mr. Stone?
     A. To discuss a progr.  B. To make a travel p.     C. To ask for sick leave.
13.  will the  meet Mr. Stone this afternoon?
     A. At 3:00.      B. At 3:30.     C. At 3:45.
听第9段材料,回答第14至16题。
14. What are the speakers tg about?
   A. A compy.  B.  terview.  C. A job offer.
15. Who is Monica Stsfield?
   A. A junior specialist.  B. A departt ager.  C. A sales assistt.
16.  will the  hear from the wo?
   A. On Tuesday.  B. On esday.  C. On Thursday.
听第10段材料,回答第17至20题。
17. What did Jo joy dog  his childhood?
   A. Tourg Frce. B. Playg outdoors. C. Ptg pictures.
18. What did Jo do after he moved to the US?
   A. He did busess.  B. He studied biology.  C. He worked on a farm.
19. Why did Jo go huntg?
   A. For food.   B. For pleasure.  C. For money.
20. What is the subject of Jo's works? 
   A. er birds.  B. Natural sery.  C. ily life.
第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。
A
     OPGS D PREVIEWS
als Out of Paper 
     Yolo!Productions d the Great Griffon prest the play by Rajiv Joseph, which  ori(折纸术)artist vites a tage tt d his teacher to her studio. Merri Milwe directs.  previews. Ops Feb.12.(West Park Presbyter Church,165 W.86th St.212-868-4444.)
The Auce 
  Mirr stars  the play by Peter Mor,about Qu Elizabeth II of the UK d her private meetgs with twelve Pre isters  the course of sixty years. Step Daldry directs. Also starrg Dy Baker d Judith Ivey. Previews  Feb.14.(Schofeld,236 W.45th St.212-239-6200.)
ilton 
  uel Mirda wrote this musical about Alexder ilton, which the birth of erica is prested as  migrt story. Thomas Kail directs.  previews. Ops Feb.17.(Public,425 Lafayette St.212-967-7555.)
On the Ttieth tury 
  Krist oweth d Peter Gallagher star  the musical comedy by Betty Co d Adolph Gr,about a Broadway producer who tries to  a movie star's love durg a cross-country tr journey. Scott Ellis directs,for Roundabout Theatre Compy. Previews  Feb.12.(er Aires Theatre,227 d St.212-719-1300.)
21. What is the play by Rajiv Joseph probably about?.
 A.A type of art. B.A tager's studio.
 C.A great teacher. D.A group of als.
22. Who is the director of The Auce?
 A.  Mirr. B. Peter Mor.
 C. Dy Baker. D. Step Daldry.
23. Which play will you go to if you are terested  er history?
 A. als Out of Paper. B. The Auce.
 C. ilton. D. On the Ttieth tury.
B
     For Western desers, a d its rich culture have long   spiration for Western creative.
     "It's no secret that a has always  a source(来源)of spiration for desers," says da Hill, chief creative officer at A+E Networks, a global media compy d home to some of the biggest fashion(时尚)shows.
     Earlier this year, the a Through A Loog Glass exhibition  New York exhibited 140 pieces of spired fashionable clotg alongside ese works of art, with the  of explorg the fluce of ese aesthetics(美学)on Western fashion d how a has fueled the fashionable ation for turies. The exhibition had record attce, shog that there is huge terest  ese fluces.
     "a is possible to overlook," says Hill. "ese models are the faces of beauty d fashion ps that sell drs to wo all over the world, which s ese wo are not just consumers of fashion - they are tral to its movt. "Of course, only are today's top Western desers g fluced by a-some of the best desers of contporary fashion are tselves ese." Vera g, Alexder g, Jason Wu are tg on o, Albaz, Marc Jacobsd beatg t ds down  des d sales," adds Hil.
     For Hill, it is possible not to talk about a as the g player  discussg fashion. "The most ous desers are ese, so are the models, d so are the consumers," she says. "a is no longer just other market;  y sses it has become the market. If you talk about fashion today, you are tg about a-its fluces, its direction, its breathtg clothes, d how young desers d models are ally og that  y ways."
24.What  we learn about the exhibition  New York?
 A. It promoted the sales of artworks. B. It attracted a large number of visitors.
 C. It showed t ese clothes. D. It ed to troduce ese models.
25.What does Hill say about ese wo?
 A. They are settg the fashion. B. They start y fashion ps.
 C. They ire super models. D. They do busess all over the world.
26.What do the undered words "tg on"  paragraph 4 ?
 A. learng from B. loog down on  C. worg with D. competg st
27.What  be a suitable title for the text?
 A. Young Models Sg Drs to the World 
 B.A ese Art Exhibition Held  New York 
 C. Differces Bet Eastern d Western Aesthetics 
 D. ese Culture Fug ternational Fashion Trds
C
     Before the 1830s,most newspapers were sold through nual subscriptions  erica, usually $8 to $10 a year. Today $8 or $10 ss a small ount of money, but at that te these ounts were forg to most citizs. Accorgly, newspapers were read ost only by rich people  politics or the trades.  addition, most newspapers had little  t that would appeal to a mass auce. They were dull d visually forg. But the revolution that was tg place  the 1830s would ge all that.
     The trd, t, was toward the "pny paper"-a term referrg to papers made widely available to the public. It t y expsive newspaper; perhaps more porttly it t newspapers that could be bought  sgle copies on the street.
     This developt did not take place overnight. It had  possible(but not easy)to buy sgle copies of newspapers before 1830,but this usually t the reader had to go down to the prter's office to purchase a copy. Street sales were ost unown. However, wit a few years, street sales of newspapers would be coonplace  eastern cities. At first the price of sgle copies was seldom a pny-usually two or three ts was chard some of the older own papers charged five or six ts. But the phrase "pny paper " caught the public's cy, d soon there would be papers that did deed sell for only a pny.
     This new trd of newspapers for "the  on the street" did not  well. Some of the early vtures(企业)were mediate failures. Publishers already  busess, people who were owners of successful papers, had little desire to ge the tradition. It took a few youthful d darg busess to get the ball rog.
28.Which of the follog best describes newspapers  erica before the 1830s?
 A. ic. B. Unattractive. C. expsive. D. Contial.
29.What did street sales  to newspapers?
 A. They would be priced higher. B. They would disappear from cities.
 C. They could have more readers. D. They could r public trust.
30.Who were the newspapers of the new trd targeted at?
 A. Local polits. B. Coon people.
 C. Young publishers. D. Rich busess.
31.What  we say about the birth of the pny paper?
 A. It was a difficult process. B. It was a tporary success.
 C. It was a robbery of the poor. D. It was a disaster for prters.
D
  Monkeys s to have a way with numbers.
  A t of researchers tred three Rhesus monkeys to associate 26 clearly differt symbols consistg of numbers d selective letters with 0-25 drops of water or juice as a reward. The researchers t tested how the monkeys coed-or added-the symbols to get the reward.
  Here's how Harvard Medical School stist Margaret Livgstone, who led the t, described the expert:  their cages the monkeys were provided with touch scrs. On one part of the scr, a symbol would appear, d on the other side two symbols side a circle were shown. For exple, the number 7 would flash on one side of the scr d the other d would have 9 d 8. If the monkeys touched the left side of the scr they would be rewarded with sev drops of water or juice; if they t for the circle, they would be rewarded with the sum of the numbers-17  this exple.
  After runng hundreds of tests, the researchers noted that the monkeys would go for the higher values more t half the te, dicatg that they were perforg a calculation, not just orizg the value of each coation.
   the t exed the results of the expert more closely, they noticed that the monkeys tded to underestate(低估)a sum compared with a sgle symbol  the two were close  value-sometes choosg, for exple, a 13 over the sum of 8 d 6. The underestation was systatic:  g two numbers, the monkeys always paid atttion to the larger of the two, d t added only a fraction(小部分)of the smaller number to it.
  "This dicates that there is a cert way qutity is represted  their brs, "Dr. Livgstone says. "But  this expert what they're dog is payg more atttion to the big number t the little one."
32. What did the researchers do to the monkeys before testg t?
   A. They fed t. B. They ned t.
   C. They tred t. D. They measured t.
33. How did the monkeys get their reward  the expert?
   A. By drag a circle. B. By toug a scr.
   C. By watg videos. D. By mixg two drks.
34. What did Livgstone's t d about the monkeys?
   A. They could perform basic addition. B. They could understd sple words.
   C. They could orize numbers easily. D. They could hold their atttion for long.
35.  which section of a newspaper may this text appear?
   A. tertt. B. Health. C. Education. D. Sce.
第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)
  根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
    one class, developg healthy patterns of counication with professors is very portt.     36     While I have only listed two of each, there are obviously y other situations that  arise. Stuts should be able to extd the logic(逻辑)of each to their particular circumstce.
  Do's
  ?     37     Questions about subject contt are erally welcomed. Before asg questions about the course des, read the syllabus(教学大纲)d learng t syst formation to be sure the swer isn't g  p sight.
  ? Participate  discussion forums(论坛), blogs d other opded forums for dialogue.     38     Be sure to stay on topic d not offer irrelevt formation. Make a pot, d make it safe for others to do the se.
  Don'ts 
  ? Don't share personal formation or stories. Professors are not tred nurses, cial aid experts or your best frds. If you are  need of a e extsion, sply exp the situation to the professor.     39      
  ? Don't oply express noyce at a professor or class.     40      a stut attacks a professor on the social media, the guage used actually says more about the stut. If there is truly a concern about a professor's professionalism or ability, be sure to use one course evaluations to ly offer your cots.
  A. That's what they are for.
  B. Turn to  one structor for help.
  C. If more formation is needed, they will ask.
  D. Rber that one professors get a lot of ails.
  E. Below are some coon do's d don'ts for one learners.
  F. Everyone has t a not-so-great class at one te or other.
  G. Ask questions, but make sure they are good, thoughtful questions.
第三部分  语言知识运用(共两节,满分45分)
第一节 (共20小题;每小题1.5分,满分30分)
  阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
   The small town of Rju  Norway is situated bet several mounts d does not get direct sunlight from late Septber to arch-   41   six months out of the year.
   Of course, we   42   it  the sun is sg," says Kar Ro, who works for the town's tourism office. "We see the sky is   43  , but down  the valley it's darker - it's like on a   44   day."
   But that   45    a syst of high-tech   46   was troduced to reflect sunlight from neighborg peaks(山峰)to the valley below. esday, rests(居民)of Rju   47   their very first ray of ter sunse: A row of reflective boards on a nearby mountside were put to   48  . The mirrors are controlled by a computer that    49   t to turn along with the sun throughout the   50   d to close durg dy weather. They reflect a contrated (束)of light onto the town's tral    51  , creatg  area of sunlight roughly 600 square meters.  the light   52  , Rju rests gathered together.
   "People have    53   there d stg there d tg   54   of each other," Ro says. "The town square was totally   55  . I tk ost all the people  the town were there. "The 3,500 rests not all   56   the sunse at the se te.   57  , the new light feels like more t ough for the town's   58   rests.
   "It's not very   59  ," she says, "but it is ough  we are   60  ."
41. A. only  B. obviously C. nearly D. precisely
42. A. fear  B. believe C. hear D. notice
43. A. pty  B. blue C. high D. wide
44. A. cloudy  B. normal C. differt D. warm
45. A. helped  B. ged C. happed D. mattered
46. A. computers  B. telescopes C. mirrors D. eras
47. A. rbered  B. forecasted C. received D. ed
48. A. repair  B. risk C. rest D. use
49. A. forbids  B. directs C. predicts D. follows
50. A. day  B. night C. month D. year
51. A. library  B. hall C. square D. street
52. A. appeared  B. returned C. faded D. stopped
53. A. drivg B. g C. pg D. sittg
54. A. pictures B. notes C. care D. hold
55. A. new  B. full C. flat D. st
56. A. block B. avoid C. joy D. store
57. A. stead B. However C. Gradually D. Silarly
58. A. nature-lovg  B. ergy-savg C. weather-beat  D. sun-starved
59. A. big  B. clear C. cold D. easy
60. A. tryg B. waitg C. watg D. sharg
第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)
  阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
     On our way to the house,it was rg   61   hard that we cou't help wonderg how long it would take   62   (get)there. It was  the middle of Pearl City.
     We were first greeted with the barg by a pack   63   dogs,sev to be exact. They were well tred by their masters   64   had great experce with carg for these als. Our hosts shared y of their experces d   65  (recod)wonderful places to eat,shop,d visit. For breakfast,we were able to eat papaya(木瓜)d other fruits from their trees  the backyard.
      they were free from work,they vited us to local evts d let us ow of  terestg   66   (compete)to watch,together with the story d it. They also shared with us y   67 (tradition)stories about Hawaii that were   68   (huge)popular with tourists. On the last day of our week-long stay,we   69  (vite)to attd a private concert on a beautiful farm on the North Shore under the stars,  70   (list)to muss d meetg terestg locals.
第四部分  写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:
  1.每处错误及其修改均仅限一词;
  2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
     I've had y drs sce I was a child. Now my dr is to ops a cafe. Though it may appear sple, it required a lot of ideas d efforts. What I t is not just  orarily cafe but a very special one. I t my cafe have a special te such as like "Tg Dynasty".  the cafe, customers will joy yourselves  the historical viront what is created for t. If I succeed  age one, I will op more. I wish to have a  of cafes  y differt city. Each of my cafes will have a differt te d  unique style.
第二节  书面表达(满分25分)
     假定你是李华,你校将举办音乐节。请写封邮件邀请你的英国朋友参加,内容包括:
     1.时间;
     2.活动安排;
     3.欢迎他表演节目。
注意:
     1.词数100左右;
     2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

   2019年普通高等学校招生全国统一考试
   英语试题参考答案
第一部分 听力
1. B 2. C 3. B 4. A 5. C
6. C 7. A 8. B 9. A 10. C
11. B 12. A 13. C 14. C 15. B
16. A 17. C   18. A 19. B 20. A
第二部分 阅读理解
21. A 22. D 23. C 24. B  25. A
26. D 27. D 28. B 29. C 30. B
31. A 32. C 33. B 34. A 35. D
36. E 37. G 38. A 39. C 40. F
第三部分 语言知识运用
41. C 42. D 43. B 44. A 45. B
46. C 47. C 48. D 49. B 50. A
51. C 52. A 53. D 54. A 55. B
56. C 57. B 58. D 59. A 60. D
61. so  62. to get  63. of  64. who  65. recoded
66. competition  67. traditional 68. hugely  69. were 70. listg
第四部分 写作
第一节
   I've had y drs sce I was a child. Now my dr is to  a cafe. 
Though it may appear sple, it  a lot of ideas d efforts. What I t is not 
just   cafe but a very special one. I t my cafe have a special te such as  "Tg Dynasty".  the cafe, customers will joy 
  the historical viront  is created for t. If I succeed 
  one, I will op more. I wish to have a  of cafes  y differt . Each of my cafes will have a differt te d  unique style.
第二节(略)



11
                       

适用地区
  • 全国Ⅰ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:安徽、湖北、福建、湖南、山西、河北、江西、广东、河南、山东
  • 全国Ⅱ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:甘肃、青海、黑龙江、吉林、辽宁、宁夏、新疆、内蒙古、陕西、重庆
  • 全国Ⅲ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:云南、四川、广西、贵州、西藏
  • 北京卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:北京
  • 天津卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:天津
  • 江苏卷:语文  数学  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:江苏
  • 浙江卷:语文  数学  英语
    适用地区:浙江
  • 上海卷:语文  数学  英语
    适用地区:上海
  • 海南卷:语文  理数  文数  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:海南
    *全国卷Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ各省有交叉使用现象