logo
当前位置:首页 > 高考真题 > 正文

2017年高考北京卷英语试题(Word版含答案)

2019-11-06 03:39:49

绝密★启用前
  2017年普通高等学校全国招生统一考试(北京卷)
英   语
  本试卷共16页,共150分。考试时长120分钟。考生务必将答案答在答题卡上,在试卷上作答无效。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
第一部分:听力理解(共三节,30分)
第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)
  听下面5段对话。每段对话后有一道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话你将听一遍。中・华.资*源%库 ziyuku.com
例:What is the  gog to read?
A.A newspaper.   B.A magaze.   C.A book.
答案是A。
1. will the  start?
A.At 5:00.       B.At 6:00.        C.At 7:00.
2.Which club will the  jo?
A.The  club.       B.The travel club.      C.The sports club. 
3.What was the weather like  the mounts yesterday?
A.Sunny.          B.dy.         C.Snowy. 
4.What does the  t to cut out of paper?
A.A fish.      B.A bird.    C.A monkey. 
5.Where does the conversation most probably take place?
A. a library.    B.At a bookstore.      C. a museum. 
第二节 (共10小题;每小题1.5分,15分)
  听下面4段对话或独白。每段对话或独白后有几道小题,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有5秒钟的时间阅读每小题。听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白你将听两遍。
   听第6段材料,回答第6至7题。
6.Why does the wo make the call?
   A.To make  vitation.
   B.To ask for formation.
   C.To discuss a holiday p .
7.How much does the wo need to pay for the ibus?
   A.$50.     B.$150.    C.$350.
听第7段材料,回答第8至9题。
8.What are the two sperkers ly tg about?
  A.Electronic waste.       B.Soil pollution.            C.Recyg efits.
9.What does the wo decide to do with her cell phone  the d?
  A.Throw it away.         B.Keep it at home.          C.Sell it to be recycled.
听第8段材料,回答第10至12题。
10.What is the possible relationship bet the two sperkers?
   A.Frds.               B.Wife d husd.      C.Busess partners.
11.Where does the wo work now?
   a school.              a restaurt.          a travel cy.
12.What are the two sperkers gog to do?Ziyuku.com
  A.To take a trip.           B.To have a coffee.       C.To attd a meetg.
听第9段材料,回答第13至15题。
13.What has  proved accorg to the speaker?
  A.The tr station.      B.The bus service.          C.The parg lot.
14.How does the speaker get to her office today?
  A.By bus d on foot.    B.By tr d by bus.       C.By tr d on foot.
15.Who is the speaker?
A.A reporter. B.A po. C.A photographer.
第三节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)
  听下面一段对话,完成第16至20五道小题,每小题仅填写一个词。听对话前,你将有20秒钟的时间阅读试题,听完后你将有60秒钟的作答时间。这段对话你将听两遍。
Pick-up Appott Form It(物品) A   16   d some magazes Destation Overseas to  17     Delivery ?Air  □Regular Te to pick up 5:00   18    afternoon Pg A medium box Customer's formation Mr. Hudson   19    89 Street,Chicago,   20    Tel:4159786 第二部分:知识运用(共两节,45 分)
第一节  单项填空(共 15 小题;每小题 1 分,共 15 分)
  从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
例:It's so nice to hear from her , ________, we last met more t thirty years ago.
A. What's more B. That's to say C.  other words D. Believe it or not
答案是D。中/华-资*源%库
21. Suel, the tallest boy  our class, ______ easily reach the books on the top shelf.
A. must   B. should   C.    D. need
22. -Peter, please sd us postcards ______ we'll ow where you have visited.
o pro.
A. but    B. or   C. for   D. so
23. Every year, ______ makes the most beautiful kite will  a prize  the Kite Festival.
A. whatever    B. whoever    C. whomever   D. whichever
24. -______ that compy to see how they tk of our product yesterday?
-Yes. They are happy with it.
A. Did you call   B. Have you called   C. Will you call  D. Were you g
25. ______ birds use their feathers for flight, some of their feathers are for other purposes.
A. Once    B. If   C. Although   D. Because
26. e moved lessly down the tred street, not og ______she was g.
A. why   B. where   C. how   D. 
27. y aires now allow passgers to prt their boarg passes one ______ their valuable te. 
A. save   B. savg 
C. to save   D. saved
28. If you don't understd sometg, you may research, study, d talk to other people _______ you figure it out.
A. because   B. though  C. until   D. sce
29.  the 1950s  the USA, most ilies had just one phone at home, d wireless phones _______ yet. 
   A. hav't vted  B. hav't  vted   
   C. 't vted    D. 't  vted
30. The national park has a large collection of wildlife, _________ from butterflies to elepts. 
A. rg    B. rge    C. to rge  D. rged 
31. The little pros ______ we meet  our daily lives may be spirations for great vtions.
A. that          B. as       C. where        D.   
 has retired, but he still rber the happy te _______ with his stuts.
A. to spd     B. spd       C.   spg    D.  spt 
33.People______better access to health care t they used to,d they're livg longer as a result.
  A.will have B. have C.had D.had had
34. If the new safety syst _______ to use, the t would never have happed. 
A. had  put   B. were put   C. should be put    D. would be put
35. y people who live along the coast make a livg _______ fisg dustry.
   A. at   B.    C. on  D. by
第二节  完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,共 30 分)
  阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的 A、B、C、D 四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
  nah Taylor is a schoolgirl from itoba, ada. One day,  she was five years old, she was g with her mother  downtown nipeg. They saw a   36     out of a garbage . She asked her mother why he did that d her mother said that the  was homeless d hungry. nah was very   37   .She cou't understd why some people had to live their lives without shelter or ough food. nah started to tk about how she could  38    ,but,of course, there is not a lot one five-year-old  do to solve(解决)the pro of homelessness.       
  Later , nah attded school, she saw other homeless person. It was a wo,   39    old shoppg trolley(购物车)which was piled with   40  . It sed that everytg the wo owned was  t. This made nah very sad, d ev more  41  to do sometg. She had  tg to her mother about the lives of homeless people  42  they first saw the homeless . Her mother told her that if she did sometg to ge the pro that made her sad, she wou' t  43  as bad.
  nah  to speak out about the homelessness  itoba d t  other provces. She hoped to 44 her message of hope d awaress. She started the Ladybug Foudation , orization g at gettg rid of homelessness. She  to     45    "Big Bosses" lunches, where she would try to persuade local busess leaders to 46 to the cause. She also orized a fundraisg(募捐)drive  "Ladybug Jars" to collect everyone`s spare ge durg "Make ge" month. More rtly, the foundation  other  47  called National Red Scarf Day-a day  people donate $20 d wear red scarves  support of ada`s  48  d homeless.
 There is  ercy shelter  nipeg called "nah`s Place", sometg that nah is very 49 of. nah`s Place is divided to several areas, provg shelter for people  it is so cold that  50 outdoors   death.  the more t five years sce nah  her activities, she has received a lot of  51  .For exple, she received the 2007 BRICK Award recoizg the   52    of young people to ge the world. But   53     all this, nah still has the   54     life of a nipeg schoolgirl, except that she pays regular visits to homeless people.
  nah is one of y exples of young people who are g a   55     the world. You ,too!
36. A. jumpg B. eatg  C. cryg D. wavg
37. A. noyed B. nervous C. ased D. upset
38. A. behave B. age C. help D. work
39. A. pusg B. carryg C. buyg D. hog
40. A. goods B. bottles C. foods D. bags
41. A. excited B. detered C. ergetic D. grateful
42. A. sce B. unless C. although D. as
43. A. sound B. get C. feel D. look
44. A. exge B. leave C. keep  D. spread
45. A. sell B. deliver C. host D. pack
  thusiastic d d.
  B.Courageous d .
  C.Cooperative d erous.
  bitious d professional.
B
spirg young ds!
TOOW Magaze is a big hit  the world of childr's publisg, brg a unique coation of g ideas d good fun to young s every month.







Sounds too good to be true?
Take a look one-evce shows that thousds of teachers d parts ow a good tg  they see it d recod TOOW to their frds.
Happy Birthday All Year!
What could be more fun t a gift that keeps cog through the letterbox every month? The first magaze with your gift message will arrive  te for the special day.
SUBSCRIBE NOW
□nual Subscription
  Europe £55    Rest of World £65
□nual Subscription with Gift Pack
  cludes a moth Map, a passport Puzzle Booklet, d Subscription
  Europe £60    Rest of World £70
Refund Policy-the subscription  be celled wit 28 days d you  get your money back.
59. Why is TOOW a special magaze?
A. It terts young parts.
B. It provides serious advertists.
C. It publishes popular sce fictions.
D. It coes fun with complex concepts.
60. What does TOOW offer its readers?
A. One courses.
B. Articles on new topics.
C. Lectures on a ced life.
D. Reports on stific discoveries.
61. How much should you pay if you make a outh subscription to TOOW with gift pack from a?
A. £55.          B. £60.                C. £65.            D. £70.
62. Subscribers of TOOW would get             .
A. free birthday prests
B. full refund wit 28 days
C. bership of the TOOW club
D. ces to meet the experts  person
C
  Measles(麻疹), which once killed 450 childr each year d disabled ev more, was nearly wiped out  the United States 14 years ago by the universal use of the R ve(疫苗). But the disease is g a comeback, caused by a grog ti-ve movt d misformation that is sprg quickly. Already this year, 115 measles cases have  reported  the USA, compared with 189 for all of last year.
  The numbers might sound small, but they are the g edge of a gerous trd.  vation rates are very high, as they still are  the nation as a whole, everyone is protected. This is called "herd munity", which protects the people who get hurt easily, clug those who 't be vated for medical reasons, babies too young to get vated d people on whom the ve doesn't work.
  But herd munity works only  nearly the whole herd jos .  some refuse vation d seek a free ride, munity breaks down d everyone is  ev bigger ger.
  That's exactly what is happg  small neighborhoods around the country from Orge County, California, where 22 measles cases were reported this month, to Brooklyn, N.Y., where a 17-year-old caused  outbreak last year.
  The resistce to ve has contued for decades, d it is driv by a real but very small risk. Those who refuse to take that risk selfishly make others suffer.
  g tgs worse are state laws that make it too easy to opt out(决定不参加) of what are supposed to be required ves for all childr terg dergart. Sevt states allow parts to get  exption(豁免), sometes just by sg a paper sayg they personally object to a ve.
  Now, several states are movg to tight laws by g new regulations for optg out. But no one does ough to it exptions.
  Parts ought to be able to opt out only for ited medical or religious reasons. But personal opions? Not good ough. Everyone joys the life-savg efits ves provide, but they'll exist only as long as everyone shares  the risks.
63.The first two paragraphs suggest that ____________.
 A.a small number of measles cases  start a gerous trd
 B.the outbreak of measles attracts the public atttion 
 C.ti-ve movt has its medical reasons
 D.formation about measles spreads quickly
64.Herd munity works well  ____________.
 A.exptions are allowed
 B.several ves are used together
 C.the whole neighborhood is volved  
 D.new regulations are added to the state laws
65.What is the  reason for the comeback of measles?
 A.The overuse of ve.
 B.The lack of medical care.
 C.The features of measles itself.
 D.The ve opt-outs of some people.
66.What is the purpose of the passage?
 A.To troduce the idea of exption.
 B.To discuss methods to cure measles.
 C.To stress the portce of vation.
 D.To appeal for equal rights  medical treatt.
D
   Hollywood's theory that es with evil(邪恶) ds will drive armies of killer robots is just silly. The real pro relates to the possibility that artificial tce(AI) may become extrely good at achievg sometg other t what we really t.  1960 a own matat Norbert er, who founded the field of cybernetics(控制论), put it this way: "If we use, to achieve our purposes, a ical cy with whose operation we not effectively terfere(干预), we had better be quite sure that the purpose put to the e is the purpose which we really desire."
   A e with a specific purpose has other quality, one that we usually associate with livg tgs: a wish to preserve its own existce. For the e, this quality is not -born, nor is it sometg troduced by hus; it is a logical consequce of the sple fact that the e not achieve its oral purpose if it is dead. So if we sd out a robot with the sgle struction of fetg coffee, it will have a strong desire to secure success by disg its own off switch or ev g yone who might terfere with its task. If we are not careful, t, we could face a d of global chess match st very detered, super tt es whose objectives conflict with our own, with the real world as the chessboard. 
   The possibility of terg to d losg such a match should contrate the ds of computer stists. Some researchers argue that we  seal the es side a d of firewall, usg t to swer difficult questions but never allog t to affect the real world. Unfortunately, that p ss unlikely to work: we have yet to vt a firewall that is secure st orary hus, let alone super tt es.
   Solvg the safety pro well ough to move forward  AI ss to be possible but not easy. There are probably decades  which to p for the arrival of super tt es. But the pro should not be dismissed out of d, as it has  by some AI researchers. Some argue that hus d es  coexist as long as they work  ts-yet that is not possible unless es share the goals of hus. Others say we  just "switch t off" as if super tt es are too stupid to tk of that possibility. Still others tk that super tt AI will never happ. On Septber 11, 1933, ous physicist Ernest Rutherford stated, with conce, "yone who expects a source of power  the trsformation of these atoms is tg moonse." However, on Septber 12, 1933, physicist Leo Szilard vted the neutronduced(中子诱导) nuclear  reaction.
67. Paragraph 1 ly tells us that artificial tce may         .
   A. run out of hu control
   B. satisfy hu's real desires
   C. cod armies of killer robots
   D. work faster t a matat
68. es with specific purposes are associated with livg tgs partly because they might be able to        .
   A. prevt tselves from g destroyed
   B achieve their oral goals deptly
   C. do ytg successfully with giv orders
   D. beat hus  ternational chess matches
69. Accorg to some researchers, we  use firewalls to           .
   A. help super tt es work better
   B. be secure st evil hu gs
   C. keep es from g harmed
   D. avoid robots' affectg the world
70. What does the author tk of the safety pro of super tt es?
   A. It will disappear with the developt of AI.
   B. It will get worse with hu terferce.
   C. It will be solved but with difficulty.
   D. It will stay for a decade. 
第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,共 10 分) 
  根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
  Every al sleeps, but the reason for this has red foggy.  lab rats are not allowed to sleep, they die wit a month.    71    
    One idea is that sleep helps us strgt new ories.    72    We  ow that, while awake, fresh ories are recorded by rforg (加强) connections bet br cells, but the ory processes that take place while we sleep have  unclear.
    Support is grog for a theory that sleep evolved so that connections bet neurons(神经元)  the br  be ed overnight, g room for fresh ories to form the next day.       73   
  Now we have the most direct evce yet that he is right.   74   The synapses  the mice t at the d of a period of sleep were 18 per t smaller t those t before sleep, shog that the connections bet neurons  while sleepg.
  If Tononi's theory is right, it would exp why,  we miss a night`s, we d it harder the next day to contrate d learn new formation - our brs may have smaller room for new experces.
  Their research also suggests how we may build lastg ories over te ev though the synapses become tner. The t discovered that some synapses s to be protected d stayed the se size.   75   "You keep what matters," Tononi says.
A. We should also try to sleep well the night before.
B. It's as if the br is preservg its most portt ories.
C. Silarly,  people go for a few days without sleepg, they get sick.
D. The processes take place to stop our brs becog loaded with ories.
E. That's why stuts do better  tests if they get a ce to sleep after learng.
F. "Sleep is the price we pay for learng," says Giulio Tononi, who developed the idea.
G. Tononi's t measured the size of these connections, or synapses,  the brs of 12 mice.
第四部分:书面表达(共两节,35 分) 
第一节 (15分)
  你的英国朋友所在的学校要组织学生来中国旅行,有两条线路可以选择:"长江之行"或者"泰山之旅"。来信希望你能给些建议。请你给他回信,内容包括:
  1.你建议的线路;
  2.你的理由;
  3.你的祝愿。
注意:1.词数不少于50;
   2.开头和结尾已给出,不计入总词数。
Dear ,
                                                                                      
                                                                                      
                                                                                      
Yours,
Li Hua
第二节 (20 分)
  假设你是红星中学高三学生李华,请根据以下四幅图的先后顺序,写一篇英文周记,记录毕业前夕你们制作以"感恩母校"为主题的毕业纪念视频的全过程。
注意:词数不少于60。
提示词:视频 video

              (请务必讲作文写在答题卡指定区域内)
              
              
              
              
              
              
              
              
              
              
绝密★启用前
2017年普通高等学校招生全国统一考试
英语(北京卷)参考答案
第一部分:听力理解(共三节,30分)
第一节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)
1.C   2. B    3. C    4. B    5.A
第二节(共10小题;每小题1.5分,共15分)
6. B    7.B    8.A    9.C    10.A 
11. C   12. B   13. A    14. C    15. A 
第三节(共5小题;每小题1.5分,共7.5分)
  每小题1.5分。如出现拼写错误不计分;出现大小写、单复数错误扣0.5分;如每小题超过一个词不计分。
16. dictionary   17.Italy   18. Monday/Mon.   19. Acket/ACKET   20.15374
第二部分:知识运用(共两节,45分)
第一节 单项填空(共15小题;每小题1分,共15分)
21.C   22. D  23. B    24.A  25. C
26.B   27.C    28.C   29.D   30.A
31.A    32.D   33.B   34.A   35.B
第二节 完形填空(共20小题;每小题1.5分,共30分)
36. B  37. D  38. C  39. A  40. D 
41. B  42. A  43. C  44. D  45. C 
46. A  47. A  48. B  49. C 50. B 
51. A  52. D  53. B  54. C  55. D
第三部分:阅读理解(共两节,40分)
第一节(共15小题;每小题2分,共30分)
56. B  57. C  58. B  59. D  60. B 
61. D 62. B  63. A  64. C  65. D 
66. C  67. A  68. A  69. D  70. C 
第二节(共5小题;每小题2分,共10分)
71. C  72. E  73. F  74. G  75. B
第四部分
第一节
Dear , 
  I'm happy receive your letter d ow you're cog to a.
  Of the two trips to the Ygtze River d Mount Tai, both are highly recoded. Personally, I prefer the your along the Ygtze, the longest river d one of the mother rivers of ese civilization. You  learn a lot about the history of a d ese people. Moreover, the sery along the river is azg, with y own sightsg spots.  That's why I tk the trip along the Ygtze will be a better choice.
  Hope you'll have a good te  a.
Yours
Li Hua
第二节(20分)
一、内容要点:
1. 讨论分工   2. 收集素材   3. 编辑制作   4. 放映视频
二、One possible version:
  Graduation ally e. My classmates d I decided to do sometg. After a heated discussion, we agreed on g a video to record our experces at school.
  Material collectg took us a whole week, durg which we terviewed our teachers d took pictures of every aspect of school life. The editg part after that was tough. We debated over what to put to the video. Some compromises were unavoidable, but the video turned out perfect. Several days later,  the video was played on the graduation cerony, it was well received. The stuts d teachers shared a great te. That surely gave us a great sse of achievt.

北京 普通

适用地区
  • 全国Ⅰ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:安徽、湖北、福建、湖南、山西、河北、江西、广东、河南、山东
  • 全国Ⅱ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:甘肃、青海、黑龙江、吉林、辽宁、宁夏、新疆、内蒙古、陕西、重庆
  • 全国Ⅲ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:云南、四川、广西、贵州、西藏
  • 北京卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:北京
  • 天津卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:天津
  • 江苏卷:语文  数学  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:江苏
  • 浙江卷:语文  数学  英语
    适用地区:浙江
  • 上海卷:语文  数学  英语
    适用地区:上海
  • 海南卷:语文  理数  文数  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:海南
    *全国卷Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ各省有交叉使用现象