logo
当前位置:首页 > 高考真题 > 正文

2017年高考全国Ⅱ卷英语试题(Word版含答案)

2019-11-01 04:09:35

绝密★启用前
2017年普通高等学校招生全国统一考试
英  语
本试卷共150分,共14页。考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。
注意事项:
1.答题前,考生先将自己的姓名、准考证号码填写清楚,将条形码准确粘贴在条形码区域内。
    2.选择题必须使用2B铅笔填涂;非选择题必须使用0.5毫米黑字迹的签字笔书写,字体工整,笔迹清楚。
3.请按照题号顺序在各题目的答题区域内作答,超出答题区域书写的答案无效;在草稿纸、试题卷上答题无效。
4.作图可先用铅笔画出,确定后必须用黑色字迹的签字笔描黑。
    5.保持卡面清洁,不要折叠、不要弄破、弄皱,不准使用涂改液、修正带、刮纸刀。Ziyuku.com

第一部分  听力(共两节,满分30分)
     做题时,先将答案标在试卷上,录音结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。
第一节 (共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)
     听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳答案。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。
     例:How much is the shirt?
        A.£ 19.15   B.£9.18   C.£9.15
     答案是C。
     1.What will the wo do this afternoon?
      A.Do some exercise.   B.Go shoppg.  C.  Wash her clothes. 
     2.Why does the wo call the ?
      A .To cel a flight.  B. To make  apology.   C.  To put off a meetg.  
     3.How much more does David need for the car?
       A.$ 5,000.          B.$20,000.        C.$25,000.
     4.What is e dog?
       A.Png a tour.    B.g her father.  C.Asg for leave.
     5 .How does the  feel?
    A.Tied.          B.Dizzy.          C.Thirsty.  
第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)
  听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

听第6段材料,回答第6、7题。
6. What does Jack t to do?
 A. Watch TV.    B. Play outside.    C. Go to the zoo.
7. Where does the conversation probably take place?
 A. At home.    B.  a a.     C.  a supermarket.

听第7段材料,回答第8至10题。
8. What does Richard do?
 A. He's a news.     B. He's a ager.    C. He's a researcher.
9. Where is Richard gog next week?
 A. Bir.    B. Mexico City.    C. Sghai.
10. What will the speakers do tomorrow?
   A. Eat out together.    B. Visit a university.    C. See Professor Hayes.

听第8段材料,回答第11至13题。
11. What is the probable relationship bet the speakers?
A. School frds.
B. Teacher d stut.
C. Librar d library user.
12. Why does  suggest Mary buy the book?
A. It's sold at a discount price.
B. It's portt for her study.
C. It's writt by Professor Lee.
13. What will  do for Mary?
A. Share his book with her.
B. d her some money.
C. Ask ry for help.
听第9段材料,回答第14至16题。
14.Where does Stella live?
 A.  phis    B.  Boston    C.  St Louis   
15.What would Peter d his ily like to do on Beale Street?
 A.Visit a museum    B. List to music    C. Have ner    
16.What d of hotel does Peter prefer?
 A. A big one   B. A quite one    C.A modern one     
听第10段材料,回答第17至20题。
17.How y lab sessions will the stuts have every week?
A. One   B. Two    C. Three
18.What are the stuts allowed to wear  the lab ?
A.Long scarves    B.Loose clothes     C.Tnis shoes
19.Why should the stuts avoid mixg liquid with paper?
A. It may cause a fire   B.It may create waste     C.  It may produce pollution
20.What does the speaker ly talk about?
A.Grades the stut will receive    
B.Rules the stuts should follow     
C. Experts the stuts will do. 
第二部分  阅读理解(共两节,满分40分)
第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)
  阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳答案。
A
 the cog months, we are brg together artists form all over the globe, to joy spg Shakespeare's plays  their own guage,  our Globe, wit the architecture Shakespeare wrote for. Please come d jo us.
National Theatre of a   ese
This great occasion(盛会) will be the National Theatre of a's first visit to the UK. The compy's productions show the new face of 21st tury ese theatre. This production of
4页
Shakespeare's Richard III will be directed by the National's Associate Director,g Xiaoyg.
Date & Te : Saturday 28 April,2.30pm & Sunday 29 April,1.30pm & 6.30pm

  Through the years, I'd run to former stuts who would provide    51    on old classmates. I learned that Freddy did several jobs after his   52    from high school d red the se  53    person I met forty years before .Once, while worg overnight at a store, he let a homeless    54    his truck . other te , he   55   a frd money to buy a house .
  Just last year, I was   56    a workshop  someone ocked at the classroom door. A wo   57    the terruption d ded me  velope. I stopped tg d    58    it up. side were the "Verbs" shirt d a    59    from Freddy's mother. "Freddy passed away on Tksgivg. He ted you to have this."
  I told the story  to the class. As sad as it was, I cou't help sg . Although Freddy was t from us,we all   60   sometg from  Freddy.
41. A. built          B. tered         C. decorated             D. r
42. A. ne         B. rule            C. brd                D. p
43. A. small         B. dark            C. strge              D. dull
44. A. scholar        B. stut         C. citiz               D. worker
45. A. speak         B. sg            C. question             D. laugh
46. A. misfortune     B. disbelief         C. dishonesty           D. mistake
47. A. ged       B. approached       C. returned            D. ded
48.A.lesson           B.gift               C.report           essage
49. A.frds          B.Awards            asters          D.Tasks
50. A.sple          B.unique             C. fun             D.clever
51. A.assessts      B. cots          structions       D.updates
52. A.graduation       B. retirt          C.separation        D.resation
53. A.darg          odest              C.carg           D.smart
54. A.wait            B.sleep               C.study            D.live
55. A.paid            B.charged             t              D.owed
56. A.observg        B.preparg            C. desg        D.conductg
57. A.regretted         B.avoided             C.excused          ored
58. A.oped          B.packed              C.gave            D.held
59. A.picture          B.bill                 ote             D.diary
60. A.chose           B.took                C.expected         D.borrowed

第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)
    阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。
     1863the first underground passger railway  the world oped  London. z& It r for just under sev kilometers d allowed people to avoid terrible __61__(crowd) on the roads above as they travelled to d ___62__ word. It took three years to complete d was built usg  terestg method. This cluded g up the road, ____63___(lay) the track d t bug a strong roof over___64___ top.  all those had  done, the road surface was replaced.
    St es ___65__(use) to pull the carriages d it must have ___66__(fair)unpleast for the passsgers, with all the smoke d noise. However, the railway quickly proved to be a great success d wit six months, more t 25,000 people were usg___67__ every day.
    Later, eers ____68___(age) to construct railways  a syst of deep tunnels (隧道), which e own to the tube. This developt was only possible with the ___69___ (troduce) of electric-powered es d lifts. The tral London Railway was one of the most ___70___(success) of these new es, d was oped  1900. It had white-pted tunnels d bright red carriages, d proved extrely popular with the public.
第四部分 写作(共两节,满分35分)
第一节  短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
  假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处; 每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。
  增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
  删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
  修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改的词。
  注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
     2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
  Mr. d Mrs.Zg all work  our school.They live far from the school, d it takes t about a hour d a half to go to work every day.  their spare te, they are terestg  ptg vegetables  their gar, that is on the rooftop of their house. They oft get up earlier d water the vegetables together. They have also bought for some garg tools. Beside, they oft get some useful formations from the ternet.  suer e, they will vite their stuts pick the vegetables!

第二节 书面表达(满分25分)
  假定你是李华,想邀请邀请外教ry一起参观中国剪纸(paper-cuttg)艺术展。请给他写封邮件,内容包括:
  1.展览时间、地点;
  2.展览内容。

注意:
  1.词数100左右;
  2.可以适当增加细节,以使行文连贯。


绝密★启用前
2017年普通高等学校招生全国统一考试
英语试题参考答案


第一部分 听力
1. B    2. C    3. A    4. C    5. B   6. A    7. C    8. C     9. B    10. A    11. A    12. B
13. C    14. A    15. B    16. B    17. A    18. C    19. A    20. B
第二部分 阅读理解
21. A    22. C    23. D    24. C    25. D    26. A     27. B    28. A     29. C    30. B    31. D
32. D    33. A     34. B    35. C     36. B    37. A     38. E     39. D      40. G
第三部分 语言知识运用
41. B      42. A    43. D     44. B    45. D    46. A    47. D    48. B    49. A    50. C
51. D    52. A    53. C    54. B    55. C    56. D    57. C    58. A    59. C    60. B
61. crowds    62. from    63. z& layg    64. the    65. were used
66. fairly      67. it      68. aged   69. troduction    70. successful
第四部分 写作
第一节

第二节(略)

普通

适用地区
  • 全国Ⅰ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:安徽、湖北、福建、湖南、山西、河北、江西、广东、河南、山东
  • 全国Ⅱ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:甘肃、青海、黑龙江、吉林、辽宁、宁夏、新疆、内蒙古、陕西、重庆
  • 全国Ⅲ卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:云南、四川、广西、贵州、西藏
  • 北京卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:北京
  • 天津卷:理数  英语  文综  理综  语文  文数
    适用地区:天津
  • 江苏卷:语文  数学  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:江苏
  • 浙江卷:语文  数学  英语
    适用地区:浙江
  • 上海卷:语文  数学  英语
    适用地区:上海
  • 海南卷:语文  理数  文数  英语  化学  物理  生物  政治  历史  地理
    适用地区:海南
    *全国卷Ⅰ、Ⅱ、Ⅲ各省有交叉使用现象